Mars 2009. Herman 3 og Brage 2
Storesøs introduserte denne sjokoladekaka i langpanne for mange år siden og den er en gjenganger i alle bursdagene i familien. Her har jeg doblet oppskriften til glasur, for jeg syntes den var for liten :-).
Bunn
5 egg
4 dl sukker
ca 3 1/2 dl hvetemel
1 dl kakao
3 ts bakepulver
2 dl kaldt vann
200 gr margarin (Melange)
Sjokoladekrem/glasur
2 dl kremfløte
2 ss sukker
300 gr kokesjokolade (Dronningsjokolade)
Dette er dobbelt porsjon glasur
Fremgangsmåte
Bunn:
Smelt smør og ha i det kalde vannet for avkjøling. Pisk egg og sukker til en lett, tykk eggedosis. Bland melet med kakao og bakepulver og sikt det i. Røres inn i deigen. Hell oppi den avkjølte blandingen med margarin og vann. Smør en langpanne, eventuelt bruk bakepapir. Hell deigen i langpannen.
Stekes ved 200 grader på midterste rille i cirka 25 min eller til den kjennes tørr (lavere temperatur hvis du har varmluftsovn).
Krem:
Kok opp kremfløten og sukkeret. Bryt sjokoladen i småbiter og ha det i fløteblandingen. Rør om nå og da til sjokoladen har smeltet. La kremen avkjøles noe, og spre den over den kalde kaken.
Pynt med hva du vil: Pingviner, Non Stop, seigmenn/ -damer, nøtter, mandler, kokos o.l.
Mars 2011, Herman 5 og Brage 4. Forstår ikke hvorfor dette la seg denne veien og jeg fikk ikke til å snu det... :-(

Februar 2010: Mamma sin bursdag
Mars 2010: Herman 4 og Brage 3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar