onsdag 28. mars 2012

Gelékake

Dette er egentlig en vanlig bløtkake, men innpakket i rød gelé.

Dag 1
Kvelden før, lager du gelé i en tynt lag i bunnen av en kakeform og setter det til kjøling i kjøleskapet. Når geléen har stivnet, legger du oppi bananer og druer og sånt (ikke kiwi og ananas, for da stivner ikke geléen) og heller oppi resten av geléen, slik at frukten også stivner i geléen.

Dag 2
Lag sukkerbrød:

5 egg
1 kopp sukker (litt toppa)
1/2 kopp potetmel
1/2 kopp hvetemel- siktes sammen to ganger Stekes på cirka 175 grader på nederste hylle i 30-40 minutter eller til den er tørr inni.Montering dag 2:


Lag først 2-3 pakker gelé som du setter til kjøling mens du lager det andre.


Så steker du sukkerbrødet på vanlig måte. Sukkerbrødet må stekes i en form som er litt mindre enn den formen som har gelé i bunnen. Del sukkerbrødet i tre deler.

Fyll med det du liker!

Begynn med med øverste kakebunn og legg den ned oppå geléen. Så tar du på krem og eventuelt frukt/syltetøy. Jeg pleier å blande kremen med "Freias vaniljesaus til koking". Ny bunn, nytt lag med krem/frukt/syltetøy og til slutt den nederste bunnen (som nå egentlig ligger øverst. Men dette blir jo en opp-ned-kake...

Så er det klart for å helle gelé i kantene. For at du skal lykkes med denne kaken, er det viktig at du enter med å helle gelé i kantene RETT FØR GELEEN STIVNER. Så her er det om å gjøre å følge med! Heller du den oppi mens geléen er flytende, vil den bare trekke rett inn i kakebunnen og du må lage mer og mer gelé for å fylle helt opp... Det har jeg prøvd!

Men hvis du følger med, går dette fint og resultatet blir som på bildene. Gelélaget ble litt tykt i kantene på denne kaka, så neste gang må jeg finne former som passer litt bedre sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar