torsdag 7. mai 2009

Rijsttafel

På mors vis. "Rijst" betyr ris på nederlandsk og "tafel" betyr bord. Vi sier gjerne "ristaffel" om denne retten, som jeg antar er et forsøk på å lage indonesisk rijsttafel. Men det ville nok ha vært mye sterkere og med andre krydderier... Denne retten har jeg vokst opp med og den var alltid populær for små og store hjemme hos oss.

Ingredienser

Strimlet oksekjøtt - freses
Hele champignon (slik at de lett kan pilles ut for den som ikke liker)
Persille
Paprikakrydder
Ravigottesaus/sennep
Tyttebær
Salt/pepper etter smak
1/4 liter kremfløte før servering, kokes inn

Kokt ris

Garnityr:

Små skåler med alle mulige slags skrelt og hakket frukt og alt mulig annet du liker og som passer både for store og små. Bananer, epler, appelsiner, hakkede nøtter, ananas, rosiner, jalapeños...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar