torsdag 7. mai 2009

Kirsebærkake

3 eggehviter
1/4 ts salt
2 1/2 dl sukker

- piskes stivt

25 stk Ritzkjeks - knuses
1 liten boks valnøtter - hakkes
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

- dette røres forsiktig inn i eggehviten

Ha i en rund form og stek på 150 grader i cirka 40 minutter midt i ovnen.

4 dl kremfløte (sukker etter smak, står ikke i oppskriften men ha gjerne litt oppi)- piskes
1 boks med hermetiserte kirsebær

Kaken blir ikke så høy. Når den er ferdig stekt og har avkjølt, løsne med kniv langs kantene og bunn og legg over på fat. Pisk kremfløten og legg den oppå. Legg deretter kirsebær oppå den piskede kremfløten.

Tips fra mor: Hvis du skal ha den med deg, lurt å ta på krem og kirsebær mens kaka er i formen, sånn at det ikke flyter utover. Men løsne langs kant og bunn først :-).

1 kommentar:

  1. Denne kaka fikk jeg servert i et juleselskap og den var vannvittig god

    SvarSlett