onsdag 25. mars 2009

Gelékake

Dette er egentlig en vanlig bløtkake som er pakket inn i rød gelé og frukt. Tar litt tid å lage fordi geléen skal stivne i forskjellige faser. Jeg har brukt to former på 24 og 26 diameter. Kaka lages opp ned og hvelves til slutt. Du klarer fint å lage den på to dager, altså. Starte lørdag morgen med første gelé og servere søndag ettermiddag. Men her har jeg brukt tre dager.

Dag 1 - 26 diameter:

Lag rød gelé av en pakke (jeg bruker 4 dl vann istedenfor 5 dl, så den skal bli litt stivere). Hell gelé i bunnen av formen. Da blir det 1/2-1 cm dypt. La stivne i kjøleskapet. Lag ny gelé på samme måte og la den bli kald. Skjær bananer i skiver og del opp druer og dekorér den første geléen, sånn at det du vil vise, kommer i bunn. (Du kan også bruke annen frukt, men ikke ananas og kiwi, for da stivner ikke geléen). Hell over ny gelé til den dekker bananene. Sett i kjøleskapet for å stivne. Dette gjør jeg to dager før servering og neste dag lager jeg sukkerbrødet.

Dag 2 - 24 diameter:

Lag sukkerbrød. Her er min oppskrift:

5 egg
1 kopp sukker (litt toppa)
1/2 kopp potetmel
1/2 kopp hvetemel- siktes sammen to ganger
Stekes på cirka 175 grader på nederste hykke i 30-40 minutter eller til den er tørr inni.
La sukkerbrødet kjøle seg.

Lag ny gelé av tre pakker gelé, beregn 4 dl vann per pakke.

Pisk krem av cirka 1/3 l fløte og lag vaniljekrem av Freias vaniljepulver (2,5 dl melk). Kremen avkjøles og blandes med den piskede kremen.

Pynt og montér kaken. Del sukkerbrødet i tre deler og legg den øverste delen "på hodet" oppå geléen. Dynk sukkerbrødet med melk eller fruktsaft o.l. Deretter et lag med vanilje-/fløtekremen og bananer i skiver eller noe annet godt. Nytt lag med sukkerbrød som dynkes, nytt lag med krem og banan, siste laget med sukkerbrød.

Nå har du en kant på sidene som skal fylles med gelé. Det er veldig viktig at geléen nå ikke er flytende, for da trekker den bare rett inn i kaken. Hvis den ikke er stiv ennå, så sett den i kjøleskapet og still klokken på 30 minutter og sjekk hele tiden. Når den begynner å stivne sånn at den er litt klumpete, kan du helle den langs kanten og helt opp. Deretter settes kaken i kjøleskapet over natten. Da ser den sånn ut:Dag 3 - hvelving og konsumering

Finn et pent fat. Fyll oppvaskkummen med kokende vann. Dypp formen 2-3 sekunder nedi, sånn at hele formen kommer i kontakt med vannet. Du vil med en gang merke at formen glipper. Legg fatet oppå formen, hold godt fast og snu kjapt rundt. Åpne formen og løsne.Voila! En fantastisk kake som vil imponere de fleste og ikke er det vanskelig, heller! Tar litt tid å lage, men ikke vanskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar