16 emner
50 gr gjær
6 dl lunkent vann
2 ss olje
cirka 12 dl hvetemel
litt salt
Pølsefyll:
cirka 400 gr pølser
2 paprika
(2 små bokser champignon, men kan sløyfes, jeg bruker ikke sopp)
2 ts oregano
1/2 ts pepper
1 ts salt
cirka 6 ss tomatpuré (liten boks?)
Står ikke i oppskriften, men kan godt ta litt revet ost inni.
Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje og salt og rør inn melet litt etter litt til en passe fast deig. Legg et klede over og sett den lunt. La deigen heve til dobbelt størrelse.
Pølsefyll:
Skjær pølse opp i små terninger og paprika i biter, bland alle ingrediensene.
Del deigen opp i 16 emner og rull disse ut til runde leiver. Fordel fyllet på halvparten av deigen og pensle med litt sammenpisket egg og legg den andre halvparten over. Klem ned langs skjøten med en gaffel. Pirogene legges på en stekeplate med bakepapir og etterheves i cirka 15 minutter. Stekes på midterste rille i forvarmet ovn på 200 grader i 10-a5 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar