Denne kaka fikk jeg første gang i klubb hos venninne i Oslo og siden jeg ikke liker ostekake, men liker sjokolade, ba jeg om oppskriften :-). Jeg har laget den noen ganger med suksess.
Bunn
125 g Digestive kjeks
50 g smør
Fyll
200 g philadelphia ost
1 pk (200g) After Eight sjokolade
3 dl kremfløte
Garnering
After 8 sjokolade
Kremfløte
Friske mynteblader
Fremgangsmåte
Knus kjeks, smelt smøret og bland med kjeks. Trykkes ut i 24 cm form.
Ta av 4 sjokolader. Smelt resten i vannbad. Rør/smuldre osten i en bolle, visp raskt med den smeltede sjokoladen. Pisk fløten ganske løst og vend den litt etter litt ned i sjokoladeblandingen. Bre blandingen utover kjeksbunnen og sett kaken kaldt til stivning.
Garner med vispet krem, sjokoladeplater delt i 2 og mynteblader.
Bunn
125 g Digestive kjeks
50 g smør
Fyll
200 g philadelphia ost
1 pk (200g) After Eight sjokolade
3 dl kremfløte
Garnering
After 8 sjokolade
Kremfløte
Friske mynteblader
Fremgangsmåte
Knus kjeks, smelt smøret og bland med kjeks. Trykkes ut i 24 cm form.
Ta av 4 sjokolader. Smelt resten i vannbad. Rør/smuldre osten i en bolle, visp raskt med den smeltede sjokoladen. Pisk fløten ganske løst og vend den litt etter litt ned i sjokoladeblandingen. Bre blandingen utover kjeksbunnen og sett kaken kaldt til stivning.
Garner med vispet krem, sjokoladeplater delt i 2 og mynteblader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar