lørdag 14. mars 2009

Saftige, brune ruterMars 2009. Herman 3 og Brage 2
Januar 2011. Ser ikke så mye av de saftige brune rutene her, da... Vanligvis er denne kaka overlesset av Non Stop og seigmenn...

Storesøs introduserte denne sjokoladekaka i langpanne for mange år siden og den er en gjenganger i alle bursdagene i familien. Her har jeg doblet oppskriften til glasur, for jeg syntes den var for liten :-).

Bunn

5 egg
4 dl sukker
ca 3 1/2 dl hvetemel
1 dl kakao
3 ts bakepulver
2 dl kaldt vann
200 gr margarin (Melange)

Sjokoladekrem/glasur
2 dl kremfløte
2 ss sukker
300 gr kokesjokolade (Dronningsjokolade)

Dette er dobbelt porsjon glasur

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smør og ha i det kalde vannet for avkjøling. Pisk egg og sukker til en lett, tykk eggedosis. Bland melet med kakao og bakepulver og sikt det i. Røres inn i deigen. Smør en langpanne, eventuelt bruk bakepapir. Hell deigen i langpannen.

Stekes ved 200 grader på midterste rille i cirka 25 min eller til den kjennes tørr (lavere temperatur hvis du har varmluftsovn).

Krem:
Kok opp kremfløten og sukkeret. Bryt sjokoladen i småbiter og ha det i fløteblandingen. Rør om nå og da til sjokoladen har smeltet. La kremen avkjøles noe, og spre den over den kalde kaken.

Pynt med hva du vil: Pingviner, Non Stop, seigmenn/ -damer, nøtter, mandler, kokos o.l.

Mars 2011, Herman 5 og Brage 4. Forstår ikke hvorfor dette la seg denne veien og jeg fikk ikke til å snu det... :-(Februar 2010: Mamma sin bursdag
Mars 2010: Herman 4 og Brage 3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar