søndag 15. mars 2009

Opp-ned-kake










Med deilig vaniljefyll. Fant denne på nett.

Bunn/topp

Ca 175 g nøtter
100 g smør
1 dl sukker

Deig

3 dl sukker
3 egg
1 ss kakao
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 dl kaffe

Fyll

Vaniljekrem
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Hakk nøttene grovt. Kok opp smør, sukker og nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form 24 cm og smør kantene med litt fett. Legg nøtteblandingen i bunnen av formen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og vend inn i eggedosisen. Rør lett sammen med kaffe til en glatt deig. Hell røren i formen og stek på nederste rille i varm stekeovn 175 oC i ca 45 min. Avkjøl kaken litt i formen, på en rist, før den hvelves på kakefat. Bunnen på kaken blir topp når den legges på fat. Del kaken i to og fyll med vaniljekrem/krem, eller du kan servere den med vaniljekrem ved siden av. Pynt evt sidene på kaken med pisket krem.

1 kommentar: