tirsdag 17. mars 2009

Eplekake

Oppskrift fra mor, men hun har fått den av en tante, så denne er fin og gammel! Ganske ordinær mørdeig, egentlig. Men verdens beste kake å lage i farten. Kan lage deigen på forhånd og smelle den inn i ovnen med (sure) epler når gjestene kommer. Smaker deilig nystekt/lun. Dryss litt melis oppå til pynt før servering.

Ingredienser

100 gr sukker
100 gr Melange margarin
200 gr hvetemel
1 ts bakepulver
- smuldres
1 stort eller 2 små egg

4-5 store epler, jeg bruker gjerne Granny Smith

Fremgangsmåte

La deigen hvile i en halvtime, jeg pleier å forme den som en ball og legge den i en plastpose. Halve deigen trykkes i kakeformen. Skrell eplene og skjær dem i båter. Legg dem pent i formen. Strø sukker og kanel oppå eplene. Kan også ha rosiner og hakkede nøtter oppå om ønskelig, men jeg lager den uten. Kjevle en fin sirkel av resten av deigen og legg den oppå. Stekes på 175 grader i cirka 30 minutter eller til den ser gyllen og ferdigstekt ut. Nederst i ovnen. Sikt melis oppå før servering. Nam nam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar