søndag 15. mars 2009

Fudgekake

Dette er en overraskelse. Hadde den lagret i et Word-dokument, men husker ikke hvem jeg har fått den av og har aldri laget den.

Bunn

200 g smør
270 g sukker
2 egg
30 g kakao
2 ss vaniljesukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver

Smør og sukker smeltes i en kjele. Visp sammen 2 egg og hell disse over i det smeltede smøret/sukkeret. De tørre ingrediensene siktes sammen og tilsettes smør/sukker/egg med en gang (så ikke egget lager en skikkelig eggerøre ut av smør/sukker). Deigen helles over i en liten langpanne og settes midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter.

Det er lurt å kle formen med bakepapir, hvis dette ikke gjøres vil fudgen gjøre det rimelig vanskelig å få løs kaken etterpå.

2 dl kremfløte
180 g sukker
2 ss lys sirup
100 g kokesjokolade
100 g smør

Alt bortsett fra smøret tilsettes i en kjele og kokes opp. Oppskriften sier at du skal røre i denne guffen hele tiden, men jeg pleier faktisk å la den stå og småkoke i ca 15 – 20 minutter uten å ta for mye på den. Da blir den skikkelig seig. Etter at den har kokt seg ferdig tar du den til side og tilsetter smøret i små porsjoner slik at den blir mulig å røre ut. Fudgen blir da blank og fin.

La den bli litt kald og hell den over kaken (mens den fortsatt er hellbar :0) ). La kaken stå kaldt i kjøleskapet over natten, da skal den garantert være stiv!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar