tirsdag 17. mars 2009

Boller

Dette er Ingrid Espelids oppskrift, som mor skrev av skjermen da Ingrid hadde sine glansdager på TV da vi var små. Jeg legger ut dobbel oppskrift, lager aldri enkel når jeg først setter i gang. Da blir det 48 fine boller. Hjemme hos oss har vi alltid hatt fyll i bollene.

Ingredienser

7 dl melk
200 gr Melange margarin
50 gr gjær (har ikke doblet gjæren)
2 l hvetemel
2 ts kardemomme
2 dl sukker

Fyll

Revne mandler
Melis
Eggehvite

Fremgangsmåte

Mel, sukker og kardemomme tas oppi en bolle. Varm melken. Ta gjær oppi en skål og smuldre godt. Rør gjæren i litt lunken melk. Slå gjæren og så smør-/melkeblandingen i bollen med mel. Elt godt, hev, trill 48 boller og legg en liten dert med fyll i hver hvis du ønsker det, etterhev, stek. Cirka 250 grader til de er gylne. Nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar