tirsdag 17. mars 2009

Prinsessekake

Mor har så mange gode oppskrifter og denne er kjempegod hvis du liker jærbakst!

Deig

300 gr hvetemel (6 dl)
3 ss sukker
35 gr gjær (1 1/2 ss)
100 gr Melange margarin
1 1/2 dl lunkent vann
(50 gr rosiner og 50 gr sukat om du liker det)

Fyll

100 gr malte mandler
90 gr (1 dl) sukker
1 ss eggehvite

Glasur

Melis og vann

Fremgangsmåte

Sikt mel, tilsett sukker. Margarin og gjær smuldres inn, lunkent vann tilsettes. Arbeides godt og heves til det dobbelte. 1/3 av deigen kjevles ut og legges i bunn av smurt form (22 cm). Halvparten av mandelfyllet smøres over. Resten av deigen kjevles ut til en remse på cirka 45 x 25 cm. Smør på resten av mandelfyllet. Rull deigen til en pølse og skjær den i cirka 7 biter, én i midten. Settes på høykant ned i formen. Etterheves og stekes. Melisglasur på før servering. Nam nam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar