lørdag 14. mars 2009

Banankake

Denne har jeg funnet på nett. Den er god når den er helt nybakt, men kan også ristes og spises sammen med iskrem en dag eller to senere.

Ingredienser

150 gr margarin
2 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 godt modne bananer
ca. 50 gr. valnøtter, grovhakket
100 gr. kokesjokolade, hakket i biter

Fremgangsmåte
  • Varm opp ovnen til 175°c
  • Smør en 1 liters brødform. (Kan evt. også kles med bakepapir for å gjøre det enklere å få den ut av formen.)
  • Rør smør og sukker hvitt
  • Ha i egg, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kanel
  • Mos bananene med en gaffel og ha i røren
  • Sleng i valnøtter og sjokolade, og hell røren i formen
  • Stekes i ca. 45 minutter. (Avkjøles noe før den tas ut av formen.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar