tirsdag 17. mars 2009

Horn med ost og skinke

Var hos en venninne i Oslo som serverte disse. Nydelige! Og deigen er perfekt hver eneste gang, jeg har laget dem flere ganger. Oppskriften er fra min venninnes onkel, som er baker. Egner seg bra til frysing. Dette er dobbelt porsjon, som gir 32 deilige horn. Her er det brukt ost og skinke, som barn og voksne liker. Du kan jo fylle dem med hva du vil.

Ingredienser

2 pk gjær
180 gr sukker
litt salt
6 dl melk
180 gr Melange margarin
1 kg hvetemel
litt kardemomme
1 egg

Fremgangsmåte

Gjær, sukker og slat røres til det er "smeltet" sammen. Melk varmes til 37 grader og smøret smeltes. Bland melk, smør, hvetemel, kardemomme og egg sammen med gjærblandingen. Elt godt og la deigen heve i 30-60 minutter. Del deigen i fire like store deler. Rull ut hver del til en stor runding. Del hver runding i åtte like store deler og legg litt ost og skinke på hver del. Rull så hornene. Etterhev dem litt før de pensles, f eks med egg.

Stekes på cirka 240 grader til de er gylne.

1 kommentar:

  1. Ved hjelp av google fant jeg endelig matbloggen din :) Lagrer den som favoritt nå!
    Hornene skal definitivt lages snart, de var kjempegode! Og tusen takk for de to ekstra som jeg fikk med på turen, de ble spist i mange tusen fots høyde et sted mellom Sola og Gardermoen i går!

    SvarSlett