søndag 15. mars 2009

Gudruns potetsalat

Denne oppskriften fant jeg på skriveren på jobb en gang og fikk den deretter tilsendt på mail fra en kollega. Har fremdeles ikke prøvd å lage den, rett og slett fordi jeg ikke er så glad i majones/remulade. Men skal bruke den en gang jeg skal lage potetsalat!

15 - 20 kokte/skrellede/kalde poteter (ca. 3/4 - 1 kg? avhengig av størrelse)
1/2 - 1 løk (avhengig av størrelse og smak)
pepper
3 - 5 hardkokte egg
agurk

Remulade

1/4 l kremfløte
1 ts sukker
1 pk (Mills) majones - kanskje litt mer
1 - 2 korker eddik (7 %)

Fremgangsmåte

Del opp potetene i passe biter, legg dem lagvis med hakket løk og pepper (evt. salt hvis man liker slikt). Lag remulade ved å piske kremfløten med litt sukker i, bland inn majonesen når kremen er passe stiv, smak til med eddik (noen bruker også litt hakkede sylteagurker i dette, en smakssak). Bland remuladen i potetene, det skal bli fuktig, men ikke for vått. Pynt med eggebåter (godt med ganske mange) og hakket agurk - evt. andre ting (type paprika/purre etter behag).

Den blir ekstra god hvis den får stå litt kaldt før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar